Latest News
Kitchen Chat and more…
Kitchen Chat and more…
سرو زرشک پلو با مرغ یکی از اون غذاهاییه که همیشه تو مراسمها، مهمونیها یا حتی یه ناهار ساده خانوادگی جایگاه خاصی داره
ک
زرشک پلو با مرغ تنها یک غذا نیست، بلکه نمادی از فرهنگ مهمان نوازی و غنای سفره های ایرانی است.
طرز تهیه ی زرشک پلو با مرغ مجلسی
| مواد لازم | میزان لازم |
| برنج | 4 پیمانه |
| مرغ | 4 تیکه |
| پیاز خرد شده نگینی | 1عدد |
| زرد چوبه | 1 قاشق مربا خوری |
| نمک | 1 قاشق چای خوری |
| رب گوجه فرنگی | 1 قاشق غذا خوری |
| زعفران دم کرده غلیظ | 4 قاشق غذا خوری |
| آبلیمو | 1 قاشق غذا خوری |
| گلاب | 1 قاشق غذا خوری |
| زرشک | 1 پیمانه |
| شکر | 2تا3 قاشق غذا خوری |
| خلال پسته | 100 گرم |
| کره | 50 گرم |

مرحله اول :
برای تهیه زرشک پلو با مرغ ساده ابتدا با مرغ شسته خوب و تمیز کنید سپس با کمک چاقو سه برش ظریف روی مرغ ایجاد کنید.
مرحله دوم :
یک عدد پیاز بزرگ را شسته و به صورت نگینی ریز خرد کنید و در یک قابلمه مناسب بریزید و با مقدار روغن تفت دهید.
مرحله سوم :
ادویه که شامل زردچوبه، نمک، فلفل سیاه می شود را به پیاز اضافه کنید.
مرحله چهارم :
مرغ را به پیاز ها اضافه کنید و تفت دهید تا کاملا سرخ شوند و مزه بگیرند.
مرحله پنجم :
پس از مزه دار شدن مرغ حدود 4 لیوان آب را به مرغ اضافه کنید توجه داشته باشید که سطح روی مرغ با آب پر نشود.البته این امر بستگی به ذائقه خودتان دارد و غلظت سس آن بر حسب سلیقه خودتان می تواند آبکی یا غلیظ باشد.
مرحله ششم:
هنگامی که مرغ حدود 20 دقیقه تفت خورد کمی از مراحل پخت آن انجام شده است آب را به مرغ اضافه کنید و بگذارید تا بپزد و حدود نصف آب بخار شود.
مرحله هفتم :
پس از اینکه از پخت مرغ اطمینان حاصل کردید در یک تابه ای مناسب یک قاشق غذا خوری روغن بریزید سپس رب گوجه فرنگی را نیز داخل تابه بریزید و تفت دهید تا رب حالت خامی خود را از دست بدهد.
مرحله هشتم :
تا رنگ باز کرده و بوی خامی آن رفع شود پس از آنکه رب و روغن را تفت دادیم لیمو،گلاب و یک قاشق از 4 قاشق زعفرانی که تهیه کرده ایم را به آن اضافه می کنیم.
مرحله نهم :
پس از تفت خوردن این مواد با هم سس را به مرغ پخته شده اضافه کنید و هم بزنید تا مواد به خورد مرغ برود.
مرحله دهم :
از این مرحله به بعد حرارت گاز باید کاملا ملایم بوده و بدون هم زدن اجازه می دهیم مواد 10 دقیقه غلیظ و جا افتاده شود.
مرحله یازدهم :
مدت زمانی که مرغ در حال جا افتادن است، 1 قاشق کره و 1 قاشق روغن مایع را داخل یک تابه مناسب بریزید این کار برای براقیت برنج می باشد.
مرحله دوازدهم :
زرشک های پاک شده ، شکر و 1 قاشق غذاخوری زعفران و 1 قاشق غذاخوری گلاب را که از قبل آماده کرده اید را داخل تابه ای که روغن و کره را ریخته اید بریزید و تفت دهید.
مرحله سیزدهم :
در ادامه پخت زرشک پلو با مرغ یک کفگیر برنج را که زعفرانی کرده اید را به زرشکی که تفت داده شده است اضافه کنید و هم بزنید تا برنج رنگ بگیرد. سپس خلال پسته را به برنج زعفرانی اضافه کنید.
مرحله چهاردهم :
و در نهایت این مواد را پس از مخلوط شدن روی برنج دم کرده ریخته و مرغ و سسی که از قبل در حرارت ملایم پخته شده است را با آن سرو می کنیم.
برای آنکه رنگ خوش زرشک باقی بماند و خیلی عالی و براق باشد و به غذا رنگ پس ندهد باید به محض اینکه دانه های شکر حل شد حرارت گاز را خاموش کنید و همچنین دقت داشته باشید خلال پسته را نیز روی حرارت به آن اضافه نکنید چرا که رنگ پسته با خوردن حرارت به کل تغییر کرده و رنگ اصلی خود را از دست می دهد.
قابل ذکر است وقتی زعفران را جداگانه به موادمان اضافه می کنیم و نمی گذاریم زرشک آب و رنگ پس بدهد هر کدام از مواد در جای خود رنگ خاص و زیبایی به خود می گیرند

نکته های مهم درپخت زرشک پلو
در تهیه زرشک پلو بهتر است قبل از طبخ، تکه های مرغ را سرخ کنید و بعد از طلایی شدنشان، به آن ها پیاز و ادویه و آب اضافه کنید تا زرشک پلو تان طعم بهتری داشته باشد،
بهتر است از پیاز های درسته در پختن مرغ استفاده کنید به همین دلیل 2 تا 3 عدد پیاز ریز را در آن بیندازید.
به جای مرغ میتوان از گوشت بوقلمون هم استفاده کرد.
برای خوشمزه تر شدن زرشک پلو با مرغ مجلسی می توانید از ادویه زرشک پلو با مرغ استفاده کنید که طعم بی نظیری به غذا می دهد.
برای طبخ مرغ فقط از زردچوبه و نمک استفاده کنید و مرغی هم که برای این غذا استفاده می شود باید زردرنگ باشد، به همین دلیل استفاده از رب و زعفران مزه غذا را تغییر خواهد داد.
اگر دوست دارید موقع پاک کردن مرغ پوست آن را جدا کنید. ولی بهتر است پوست مرغ گرفته نشود چون باعث خوشمزگی آن می شود.
برای رنگ بهتر زعفران بهتر است قبل از اینکه کره کاملاً آب شود آن را با زرشک و شکر در تابه ای بریزید و کمی حرارت دهید. بعد نصف استکان آب به آن اضافه کنید و چند دقیقه آن را روی حرارت قرار دهید و بعد بردارید.
زعفران روی حرارت زیاد نگذارید زیرا عطر آن کم خواهد شد.
آب مرغ باید غلیظ باشد و هنگام سرو در کاسه ای جدا از مرغ سرو شود.
در صورت تمایل میتوانید مقداری آلوچه ترش هم به سس مرغ اضافه کنید.
برای سرخ کردن زرشک بهتر است از کره و یا روغن تازه استفاده کنید.
هنگام تفت زرشک شکر را روی آن بپاشید زیرا هم باعث می شود زرشک ها روی برنج بچسبند و هم غذاطعم ترش و شیرین پیدا کند.همچنین باید زرشک را روی حرارت خیلی ملایم تفت داد زیرا حرارت بالا باعث خشک شدن آن می شود و در هنگام استفاده به دندان ها می چسبد.
برای بهتر رنگ پس دادن زعفران باید آن را در هاون سنگی یا چوبی آسیاب کنید تا عطر و بوی خود را از دست ندهد.
هنگام سرو غذا یک قاشق غذاخوری خلال پسته روی زرشک ها بریزید تا رنگ سبز آن در کنار قرمزی زرشک ظاهر غذا را زیباتر کند.

طرز تهیه ی سالاد شیرازی
| تعداد نفرات | 5 نفر |
| زمان آماده سازی و تهیه | 30دقیقه |
| میزان سختی | کم |
مواد لازم
| مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
| خیار | 4 عدد |
| گوجه فرنگی | 3 عدد |
| پیاز بزرگ | 1 عدد |
| لیمو ترش | 1 عدد برای تزئین |
| آبلیمو | به مقدار لازم |
| آبغوره | به مقدار لازم |
| نعنای خشک | 1 قاشق غذاخوری |
| نمک و فلفل سیاه | به مقدار لازم |

مراحل تهیه ی سالاد شیرازی
طرز تهیه سالاد شیرازی خوشمزه مراحل بسیار سادهای دارد و کافیست به ترتیب زیر عمل کنید:
مرحله اول: خیارها، گوجه فرنگیها و پیاز را به صورت نگینی خرد کنید.
مرحله دوم: حالا هر 3 ماده را داخل ظرفی جادار و مناسب با هم ترکیب کرده و آبلیمو، آبغوره و نمک و فلفل را به آن اضافه کنید.
مرحله سوم: در نهایت، سالاد را در ظرف مخصوص سرو سالاد بریزید و مقداری نعنای خشک روی آن بپاشید. سپس، اطراف سالاد را با حلقههای لیموترش، تزئین کنید.

مواد لازم برای تهیه قورمه سبزی
| مواد لازم برای ۴ نفر | مقدار مواد |
| گوشت خورشتی | ۳۰۰ گرم |
| سبزی خورشتی | ۵۰۰ گرم |
| لوبیا قرمز یا لوبیا چیتی | ۱۵۰ گرم |
| پیاز | ۱ عدد بزرگ |
| لیمو عمانی | ۴ عدد |
| روغن مایع | به اندازه لازم |
| نمک و فلفل سیاه | به اندازه لازم |
| آب نارنج ، آبغوره و زردچوبه | به اندازه لازم |

تصویری از قورمه سبزی جا افتاده
برای تهیه قورمه سبزی خوشمزه، لوبیا را از شب قبل خیس کرده، سپس پیاز و گوشت را تفت دهید. لوبیا و آب را اضافه کرده و بپزید. سبزی سرخ شده و لیمو عمانی را افزوده، در انتها با نمک و فلفل طعم خورش را تنظیم کنید.
| قورمه سبزی | |
| تعداد نفرات | ۴ نفر |
| زمان آمادهسازی | ۳۰ دقیقه |
| زمان پخت | ۶۰ دقیقه |
| میزان سختی | متوسط |
طرح تهیه قرمه سبزی به صورت صوتی
فیلم آموزشی تهیه قورمه سبزی
اولین اقدام برای تهیه قورمه سبزی خیساندن لوبیا قرمز می باشد. برای گرفتن نفخ لوبیا قرمز آن را داخل یک کاسه حاوی آب قرار دهید. توصیه ما این است که هر زمانی تصمیم گرفتید قورمه سبزی تهیه کنید از شب قبل لوبیا قرمز را بخیسانید.
این کار علاوه بر اینکه نفخ لوبیا قرمز را می گیرد، باعث می شود که لوبیا نرم تر شود و به همین دلیل زمان پخت آن کاهش یابد. در صورتی که بتوانید آب موجود در کاسه را دو تا سه باز تعویض کنید، نفخ لوبیا به طور کامل گرفته خواهد شد.
پیاز را به صورت نگینی ریز خرد کنید و به همراه مقداری روغن مایع داخل قابلمه ای که برای پخت خورش در نظر گرفته اید بریزید. پیاز را کمی تفت دهید تا شفاف شود، سپس مقداری زردچوبه و در صورت تمایل فلفل سیاه به پیاز اضافه کنید و تفت دادن را ادامه دهید تا زمانی که ادویه ها کامل به خورد پیاز بروند.
در این مرحله گوشت را پس از شستشو به صورت قورمه ای خرد کنید و به قابلمه خورش اضافه کنید. بهتر است قطعات گوشت خیلی درشت نباشند زیرا علاوه بر اینکه دیرتر پخته می شوند روی ظاهر خورش تاثیر منفی می گذارند.
پس از اضافه کردن گوشت به پیاز ، آنرا به خوبی تفت دهید تا رنگ آن تغییر کند و کمی سرخ شود. پس از اینکه گوشت سرخ شد لوبیا قرمز را آبکشی کنید و به قابلمه اضافه کنید. لوبیا قرمز را یکی دو دقیقه تفت دهید، سپس سه لیوان آب به قابلمه اضافه کنید.
حرارت زیر قابلمه را زیاد کنید تا آب به جوش بیاید، سپس آنرا ملایم تر کنید تا گوشت و لوبیا قرمز به آرامی بپزند. برای پخت گوشت و لوبیا قرمز حدود ۲ ساعت زمان نیاز است. در ادامه سبزی خورشتی را پس از پاک کردن و شستشو به صورت ساطوری خرد کنید.
سبزی خورشتی را به همراه مقداری روغن مایع در یک تابه جداگانه سرخ کنید. هر چقدر سبزی را بیشتر سرخ کنید رنگ قورمه سبزی شما تیره تر خواهد شد. پس از گذشت یک ساعت از پخت لوبیا و گوشت، سبزی را پس از سرخ کردن به قابلمه خورش اضافه کنید.
در این مرحله می توانید لیمو عمانی ها را به همراه فلفل سیاه ، آبغوره و کمی آب نارنج به قابلمه اضافه کنید. یکی از نکات مهم در این مرحله این است که حتما لیمو عمانی ها را از وسط نصف کنید و تخمه های آن را خارج کنید.
تخمه های لیمو عمانی می توانند باعث تلخ شدن طعم خورش ما شوند. توصیه می کنیم نمک را پس از اینکه گوشت به طور کامل پخت به خورش اضافه کنید زیرا باعث می شود که گوشت دیرتر بپزد. در صورتی که آب خورش کم شده بود می توانید مقداری آب جوش اضافه کنید.
در ۱۵ دقیقه پایانی طعم خورش را بچشید و در صورت نیاز مقداری نمک، فلفل سیاه و انواع ادویه های دلخواه خود را اضافه کنید. پس از اینکه خورش به خوبی روغن انداخت، آنرا در ظرف خورشت خوری بکشید و به همراه برنج سرو کنید.

سبزی قورمه سبزی به طور معمول متشکل از تره ، جعفری ، شنبلیله ، گشنیز و اسفناج می باشد که البته این ترکیب در شهرهای مختلف متفاوت است. مثلا در شهرهای جنوبی کشور سبزیجات معطر دیگری مثل سیر سبز و شوید نیز به ترکیب اصلی سبزی قورمه سبزی اضافه می شود.
در استان آذربایجان هم به سبزی قورمه سبزی سبزیجاتی مثل ترخون اضافه می شود که باعث تند و تیزتر شدن طعم خورشت می شود. یکی از نکات مهم در مورد سبزی قورمه سبزی این است که توصیه می شود از شنبلیله به مقدار کم در این خورش استفاده شود زیرا شنبلیله به مقدار زیاد می تواند باعث تاثیر منفی روی طعم و عطر خورش شود.
این شام نمونه برای افراد چاق است
فعلا همینجا
تلفن: فعلا فقط ایمیل بزنید لطفا. اگه میخواهید حمایت بکنید، برید انتهای صفحه یا ایمیل بزنید.
[email protected]
یه بچه که خسته شده از شنیدن: ناهار چی بپزم، شام چی بپزم.
تلفن فعلا نداری. فقط ایمیل بزنید.
[email protected]
